Graanjenever – friskruidig van smaak

“Een traditionele jenever met zachte graanalcohol en moutwijn. Maar met een eigentijds karakter: gemaakt met een extract van elf kruiden, waaronder engelwortel, citrusolie en koriander. Die gaven precies het vleugje fris dat we zochten.”

Jonge Dubbele Graanjenever – dubbel gebeid, dubbel zacht

“Deze jenever is bijzonder zacht door het dubbelgebeide jeneverbesdistillaat. Dubbelgebeid betekent tweemaal gestookt en daardoor – inderdaad – dubbel zo zacht. Moutwijn en twaalf huisgetrokken kruiden en fruitschillen, waaronder alsemkruid en oranjeschil, zorgen voor de natuurlijke volle smaak.”

Originele Oude Jenever – met 17 jaar houtgerijpte moutwijn voor een volle, karakteristieke smaak

“Deze jenever is gemaakt met lekker veel ‘gewone’ én houtgerijpte moutwijn. Eigenhandig gestookt in koperen ketels en daarna 17 jaar gerijpt op Andalusische eikenhouten sherryvaten. Dat geeft ‘m die zachte tonen van hout, vanille en zuidwijn. In balans met de herkenbare smaak van jeneverbes.”

Korenwijn – zacht en moutig van smaak

“Deze Korenwijn is bereid met lekker veel traditioneel ketelgestookte moutwijn. De combinatie van tarwe, rogge en maïs én de manier van stoken zorgt voor die intens krachtige en toch zachte smaak. Op alcohol getrokken en daarna gestookte jeneverbessen geven lichtkruidige tonen.”

Beerenburg – 74 kruiden, vol en stevig met jeneverbessen

“Deze Beerenburg is gemaakt van kruidig laurierblad, gentiaanwortel en zoetkruidige jeneverbes. En verrijkt met een eigen melange van 71 kruiden – waaronder brandnetel, rozemarijn en sint-janskruid. Samen gaven 74 kruiden precies de volle smaak die we zochten.”

Kalmoes Beerenburg – 77 kruiden, verfijnd en zacht door kalmoeswortel

“Een bijzondere beerenburg: verfijnd én zacht van smaak. Dat zachte komt vooral van kalmoeswortel. Daarin proef je kaneel, nootmuskaat en gember. Een verfijnde smaak door in totaal 77 kruiden en fruitschillen, zoals zoethout, curaçao appel en citroenschil.”

Zacht Bitter – 53 kruiden, zacht & lichtzoet met een vleugje honing

“Een zachte, lichtzoete kruidenbitter. Bereid met een huisgetrokken melange van 53 kruiden, specerijen en fruitschillen. Met natuurlijke smaken – van onder meer zoete vanille, kruidige laurierbes en frisse melisse. Een vleugje heidehoning maakt de smaak compleet.”

Hooghoudt Limoen – fris en fruitig van smaak

“Deze Limoen is gemaakt met aromatische Perzische limoenen. Die zijn sappig, zitten vol aroma, en zorgen voor de frisse en fruitige smaak. En voor subtiele prikkelende frisheid gebruiken we citrusschillen die op trek hebben gelegen in alcohol. Alles 100% natuurlijk. Dat is gewoon het lekkerst.”

Hooghoudt Bessen – vol en fruitig van smaak

“Deze Bessen dankt zijn volle fruitsmaak en die gloedvolle kleur aan zwarte Blackdown-bessen die op trek hebben gelegen in alcohol. Sap van zongerijpte rode bessen zorgt voor een vleugje fris. Met 100% natuurlijke ingrediënten. En dat proef je.”

Hooghoudt Appel – lichtzoet en fruitig van smaak

“Deze Appel is gemaakt met zachtfrisse Golden Delicious, zoete Red Fuji & Gala appels. Voor het vinden van die appels hebben we echt alles uit de kast gehaald, want alleen de beste komen goed tot hun recht in zuivere alcohol. 100% natuurlijk. Dat proef je.”

Citroen Brandewijn – Volzoet & Fris van smaak

“Deze Citroenbrandewijn is gemaakt met – natuurlijk – citroenen. Maar niet de hele vrucht. We gebruiken op alcohol gelegde en daarna gestookte citroenschillen. Dit zorgt voor die natuurlijk friszoete smaak. Alleen met 100% natuurlijke ingrediënten. Dat is het allerlekkerst.”

Vieux – met Eau de Vie de Cognac en op eikenhout gelagerd druivendistillaat, zacht en evenwichtig van smaak

“Deze Vieux is bereid met twee wijndistillaten. Eau de Vie de Cognac uit – natuurlijk – de Cognac streek, gemaakt van gekneusde, vergiste en gestookte Ugni Blanc-druiven. Dit zorgt voor die zachte en lichtfrisse toon. Het op eikenhout gelagerde wijndistillaat zorgt voor diepe houttonen.”

Vodka – Franse wintertarwe met een subtiele hint van citrus & vanille. Zacht en zuiver van smaak.

“Zuiver en zacht van smaak, dat kenmerkt onze Vodka. Subtiele tonen van citrus en vanille afgerond met zachtheid door graanalcohol uit Franse wintertarwe. Om het écht goed te doen, filteren we deze graanalcohol nog eens 5 keer in onze eigen distilleerderij.”

Rijke Jenever No24 – Geurig & zacht

“No 24 is rond van smaak en geur, maar toch verfijnd en lekker zacht. Met een geraffineerde combinatie van frisbloemige, bitterzoete en lichtkruidige smaaktonen. Smaamakers: vlierbloesem, jasmijn, kamille, venkelzaad, lavendel en jeneverbes.”

Rijke Jenever No45 – Vol & warm

“No 45 is krachtig en intens kruidig, uitgebalanceerd met een verrassend frisse ondertoon. De 16 jaar houtgerijpte moutwijn zorgt voor een karakteristieke, volwassen smaak. Smaamakers: zoethout, vanille, angelica, kardamom, venkelzaad en jeneverbes.”

Rijke Jenever No67 – Fris en fruitig

“No67 is fruitig, fris en verrassend mild. De zachtzoete ondertonen zorgen samen met de zachte graanalcohol uit Franse wintertarwe voor een intense smaakbeleving. Smaamakers: cranberry, jeneverbes, rozebottel, citroengras, oranjeschil en gember.”

Pin It on Pinterest